Wat gebeurt er na de fotoshoot? Een kijkje achter de schermen!

Bijgewerkt: mrt 24

Foto's maken is natuurlijk ontzettend leuk maar ik kan ze niet gelijk sturen vanuit de camera. In deze blog deel ik met jullie hoe het er achter de schermen eruit ziet na de fotoshoot!


Mijn werkplek

Vanuit huis doe ik het meeste werk en als ik de ruimte even zat ben zit ik graag met mijn laptop in een cafe of restaurant waar ik het werk combineer met een heerlijke lunch of een grote bak koffie. Ondanks dat ik veel vanuit huis doe (met dank aan Covid-19) zit ik liever in een cafe. Dit komt doordat ik mij dan echt kan focussen op het werk en vooralsnog woon ik samen met mijn vriend in een hele kleine woning; een container studio. Ook ga je thuis al snel andere dingen doen, of ik vergeet de tijd. Yup.. Soms ben ik zo in mijn eigen wereld en dan is het ineens 1 uur in de nacht. Dan is het toch wel echt tijd om te stoppen! Zodra wij een mooie woning hebben gevonden hoop ik dit op te lossen met een aparte werkruimte.


Veiligheid voorop!

Net als jullie ben ik altijd erg enthousiast en wil ik gelijk de foto's zien die ik tijdens de sessie met jullie gemaakt heb. Zodra ik thuis aankom, sla ik mijn laptop open, gooi ik het geheugenkaartje erin en upload ik alle foto's in Lightroom - ja dit gebeurd ook om 2 uur s'nachts als ik terugkom van een bruiloft haha! Dit doe ik natuurlijk uit enthousiasme maar het is ook gelijk een stuk veiligheid. Zo heb ik de foto's op het geheugenkaartje staan EN op mijn laptop. Lightroom is een foto bewerkingsprogramma van Adobe waar alle magie gebeurd.Selecteren

Tijdens een fotosessie en een bruiloft maak ik veel foto's en ik zal heel eerlijk zijn: niet elke foto is bruikbaar. Ook ik maak een foutje met focus, of je hebt je ogen een keer dicht of je steekt net even je tong uit! Die wil je natuurlijk niet hebben en je wilt ook geen honderden foto's hebben vanuit je fotoshoot die op elkaar lijken en dan hebben we het nog niet eens gehad over keuzestress.. Laten we er ook maar niet over beginnen, dat handel ik voor je af!


Zodra de foto's in Lightroom staan ga ik ze allemaal een voor een na. In de eerste ronde selecteer ik alle foto's die op het eerste oog goed zijn met een vlag. In de tweede ronde ga ik deze nog eens na en verwijder ik meestal nog een aantal foto's, dit zijn vaak de foto's die te veel op elkaar lijken. Zo is meestal de selectie alweer gehalveerd tot een fatsoenlijk aantal foto's. Na het selecteren van de bruikbare foto's begin ik met het bewerken.


Bewerken

Je ziet ontzettend veel diverse stijlen voorbij komen, je hebt fotografen die hele lichte foto's maken of juist hele donkere -moody foto's. Ik vind het belangrijk dat de kleuren echt blijven, zoals ze zijn en dit zie je dan ook terug in mijn stijl. Ik werk met een filter (wij fotografen noemen dit graag een preset). De preset die ik gebruik is een lijst aan bewerkingen in een foto die ik heb opgeslagen, natuurlijk werkt deze niet met elke situatie en daarom sla ik elke keer mijn preset op. Op deze manier houd ik een consistente stijl aan zodat je serie een mooie verhaallijn krijgt met dezelfde kleurtonen.


Naast de kleuren corrigeren kijk ik ook naar de omgeving. Zijn er storende factoren? Denk aan een vlieg die net naast je gezicht vliegt of een storende grote sticker op een paal. Mocht je net op de dag van je fotoshoot een pukkeltje hebben (zal je net zien he) deze kan ik uiteraard ook weg halen! Ach... Hadden we photoshop soms maar voor het echte leven...


Binnenkort zal er een blog verschijnen waarin ik meer vertel over mijn fotobewerkingen, stay tuned!Your Gallery is ready to view!

Dit zijn toch wel fijne woorden om te zien in je mailbox?!

Na 1 tot 2 weken hard werken, selecteren en bewerken upload ik alle foto's in jullie persoonlijke gallerij waarbij jullie alle foto's kunnen bekijken, je favoriete foto's kan selecteren en downloaden!


Via een externe website; Pic-Time, krijgen jullie een hele mooie gallerij met een overzicht van alle foto's. Heb je een fotoshoot gedaan? Dan mag je er 10 helemaal zelf uitkiezen waaruit ik ook een leuke verrassing fotoalbum maak voor jullie. Ook is er een kleine winkel aanwezig waar je eventueel de hele gallerij kan aanschaffen of losse foto's kan kopen. Mochten jullie toch nog bijzondere wensen hebben of suggesties? Stuur dan gerust een berichtje!


Bij een bruiloft kan je alle foto's standaard downloaden en de link kan je ook nog delen met vrienden en familie! Doordat er zoveel foto's zijn van jullie trouwdag snap ik dat foto's selecteren voor je trouwalbum nogal een opgave kan zijn. Daarom begin ik alvast met het opmaken van de foto album en kunnen jullie vanuit daar jullie wensen en extra's doorgeven!


Ik doe al het werk en het en jullie hoeven alleen nog maar te genieten van het eindresultaat. Easy peasy!20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven